torstaina

Merimaiseman ripustus

Saimme Sylvään koululta tilauksen, jossa meidän haluttiin tekevän kevätjuhlaa varten merimaisema. Itse en päässyt osallistumaan kuvan maalaukseen, mutta ripustuskokeiluihin ajauduin mukaan.

Tilaajien toiveena oli, että kuvan saisi ripustettua puolapuihin sen yläreunaan kiinnitettyjen narujen avulla. Niinpä testasimme sitä ensin oman koulumme puolapuilla.

Ripustaminen ei ollutkaan niin helppoa kuin olisi voinut luulla. Kuva painoi paljon ja puolapuiden pystylaudat tekivät yläreunaan ryppyjä. Tämä ongelma kuitenkin ratkaistiin kiinnittämällä puolapuiden yläreunaan pitkä rima, joka estäisi kuvan osumisen näihin ryppyjä aiheuttaviin lautoihin. Rima jäi siis kuvan taakse ja sai sen laskeutuman tasaisemmin.

Tässä puoliskossa rypyt eivät erottuneet niin selkeästi kuin toisessa.


Toisessa rypyt näkyivät todella pahasti.


 
Toinen ongelma oli käpristyvät sivut. Koska maalausta säilytettiin rullassa, sen sivut tahtoivat kääntyä sisään päin. Hetken pohdittuamme päätimme opettajan ehdotuksesta kiinnittää reunojen taakse ohuita vanerilevyjä. Koska kuva oli tarkoitus vielä rullata, vanereita ei voinut liimata siihen kiinni, vaan niille piti jokaiselle tehdä oma "taskunsa", johon tikut voitiin työntää. Nämä taskut tehtiin kankaasta ja kiinnitettiin liimalla.

Tällaisilla vaneripaloilla reunat saatiin suoraan.
Lopuksi vanerit työnnettiin taskuihin.Kangaspalat liimattiin reunoista fondin taakse.


Korjattu reuna.


Olin yllättynyt siitä, miten hyvin tämä kikka toimi, sillä vanerien ansiosta maalauksen reunat todellakin pysyivät suorassa! Aina sitä oppii jotain uutta. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti