maanantaina

Mitä kaikkea sieltä järvestä löytyykään?

Vihdoin tuli aika palata kouluun työharjoittelusta. Sain heti huomata että hommia oli jäljellä vielä aika paljon ennen kesäloma alkua. Ensimmäisen luokan opiskelijat olivat koko kevään tehneet järviteemaista kahvilaa Hämeenlinnassa järjestettäville Hippalot festivaaleille. Kyseessä on lasten taidefestarit, jonne järjestäjät halusivat siis vedenalaisen kahvilan.

Koska suurin osa ensimmäisen luokan opiskelijoista oli tuohon aikaan myös harjoittelussa, jäi heiltä mm. kaksi fondia tekemättä. Niinpä minä ja luokkatoverini saimme tehdä nämä puuttuvat fondit. Ensimmäiseen fondiin tuli maalata jonkinlainen näkymä järven pohjasta. Kuva oli jo suunniteltu valmiiksi, ja varsinaisen fondin taustaa oli jo ehditty aloittaa.

Lähdimme maalaamaan melko ronskilla otteella ja tunnutstelimme, miten homma lähtee liikkeelle. Meillä oli kaverini kanssa toimiva työnjako: hän teki taustaa ja minä sain maalata kaikki yksityiskohdat, kuten kalat. Ilmeisest tämä jako toimi hyvin, sillä työnteko oli sujuvaa ja saimme fondin melko nopeasti valmiiksi.

Tältä fondi näytti ensimmäisen päivän jälkeen.


Pikkuhiljaa...


Tein keskelle katsojaa kohti uiskentelevan ahvenen.

Vähän lisää väriä punaisilla kaloilla.


Järvikortteet toivat kuvaan eloa.

Kultakala pääsi uiskentelemaan kalaparven keskelle.


Siellä se saapas on.

Haimme hieman mallia internetin ihmeellisestä maailmasta ja maalasimme kalat mahdollisimman tunnistettavan näköisiksi. Ainoat kriteerit fondille olivat, että siinä tuli olla uponnut saapas, sekä kultainen kala. Tämä toisena mainittu näkyi kahvilassa muualaakin, sillä ilmeisesti lasten olisi tarkoitus etsi kahvilasta tietty määrä kultaisia kaloja.

Kun olimme valmiita, katsoimme fondin oikeat mitat, jotta voisimme leikata sen sopivan kokoiseksi. Luulimme että kangas oli leikattu lähelle sen lopullista kokoa, kuten yleensä on tapana. Oletimme että joutuisimme leikkaamaan kustakin reunasta pois n. 10-20cm. Huomasimme kuitenkin että ylimääräistä kangasta oli jostain syystä jätetty pystysuunnassa lähes kahden metrin verran! Jouduimme siis leikkaamaan fondista paljon tärkeitä yksityiskohtia. Pitkän pohdinnan jälkeen tulimme siihen tulokseen, että alareunasta emme voi ottaa kovinkaan paljoa. Joten lopulta kaikki kauniit lumpeet jäivät pois kuvasta. Tämä oli todella harmillista, mutta tästäkin opimme. Mitat kannataa tarkistaa kunnolla!

Ei se silti pahalta näyttänyt, vaikka vähän jouduimme leikkaamaan.

Ensimmäisen fondin jälkeen kuulimme että meidän täytyy maalata vielä toinen. Se tulisi kahvilassa olevan DJ-kopin eteen suojaksi. Tässä vaiheessa työparini vaihtui ja lähdimme toteuttamaan kuvaa jossa tuli olla paljon levää, ja muutamia kaloja. Myös tästä oli suunnitelma valmiina, ja ensimmäisestä fondinsta poiketen tästä oli tarkoitus tehdä hyvin pelkistetty. Pysyimme samassa värimaailmassa, mutta aloimme maalata täysin erilaisella tyylillä. Pidimme kasvien ääriviivat selkeinä, ja etualalla olevat kalat hyvin yksityiskohtaisina. Tähän ei ollut kangasta valmiina, joten tällä kertaa saimme leikata sen itse niin että tiesimme tarkalleen kuinka paljon reunoista lopulta tuli leikata pois.


Teimme yksinkertaisen taustan, johon aloimme maalata koukeroisia vesikasveja.


Työparillani oli taitoa ja kärsivällisyyttä maalata kaloista erittäin upeat.Ystäväni Heidin taidonnäyte.
Myös tähän piti saada kultainen kala. Tällä kertaa se ilmestyi meille kuhan muodossa.Valmista!
Olen sitä mieltä että molemmat fondit onnistuivat lopulta hyvin, ottaen huomioon ne lähtökohdat joista aloimme niitä toteuttamaan. Emme olleet ehtineet edes juoda aamukahveja palatessamme työharjoittelusta, kun tämä homma lätkäistin eteemme. Ei ollut myöskään kaikkein helpointa hypätä kesken kaiken mukaan projektiin jonka joku toinen oli jo aloittanut. Kaikesta huolimatta saimme maalattua hyvät fondit tiukassa aikataulussa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti