tiistaina

Joulupiparia kerrakseen

Eräs vanha koulukaverini pyysi minut joulun alla avukseen erikoiselle keikalle Helsinkiin. Tehtävänä oli koota Helsingin Stockmannille suuri piparkakkulinna, jonka korkeus oli n. 2 metriä ja leveys n. 2,5 metriä. Tämä linna oli jo ennestään olemassa, mutta sitä piti hieman kunnostaa ennen kasauspäivää. Alunperin se oli valmistettu syksyllä ensi-iltansa saanutta Tatu ja Patu -elokuvaa varten ja nyt se oli myyty. Stockmannille markinointimielessä

Vaikka linna näyttikin aivan piparitaikinalta, se oli kuitenkin valmistettu puusta, joka oli maalttu taikinan näköiseksi. Koristeina oli kuitenkin käytetty aitoja karkkeja ja keksejä, jotka olivat varastoinnin aikana menneet huonoiksi. Meidän tuli siis vaihtaa ne uusiin.

Tästä lähdimme liikkeelle.


Mattopuukko oli kätevä apu vanhojen karkkien ja keksien irroituksessa.

Nämä keksit eivät näyttäneet enää kovin herkullisilta.


Ensimmäisenä päivänä irrottelimme vanhoja karkkeja ja puhdistimme osia. Seuraavat kaksi päivää käytimme uusien karkkien kiinnittämiseen.

Karkkien ja keksien irrottamisen jälkeen joitakin osia piti vielä putsata kostealla pyyhkeellä.Sovittelimme palasia oikeille paikoilleen.Kasasimme linnan ennen kuin aloimme koristella.
Aloitimme kekseillä.Melkein valmista.Käytimme kuumaliimaa karkkien kiinnttämisessä.
Nämä joulupukit piti laittaa vielä lopuksi seikkailemaan linnaan.
Lopuksi kasasimme linnan Helsingin keskustan Stockmannin laukkuosastolle kauppakeskuksen sulkemisajan jälkeen.


Kuljetimme osat lastauslaiturilta kätevissä rullakoissa.
Alle tuli koroke, jonka päälle linna kasattiin.
Yksi joulupukeista pääsi sisälle linnaan, toinen savupiipun päälle.Laitoimme sisälle led -kynttilöitä.
Onhan se aika herkulisen näköinen.Valmista!
Piparkakkulinnan kasaus oli oikein mukava kokemus. Olen iloinen että kaverini kysyi minua mukaan tälle keikalle. Saimme työstämme vielä hyvää palautettakin.

Tämä oli taas hyvä esimerkki niistä kaikista hullunkurisista töistä, joita tällä alalla pääsee tekemään. Ei sitä joka päivä parimetristä piparilinnaa koristella!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti