keskiviikkona

Seinäntekoa!

Kaikkien aikojen ensimmäinen asiakastyömme oli rakentaa taustaseinä Vammalan naisvoimistelijoiden satavuotisjuhlaan. Tarkoituksena oli luoda rakennelma, joka olisi reilut neljä metriä korkea, ja noin kolmekymmentä metriä leveä. Asiakkaan toiveissa oli siniharmaa väri ja naiselliset liikkeet.

Seinä koottiin noin pulitoista metriä leveistä osista. Materiaalina käytimme puuta ja kuvioinnin teimme betonitasoitteesta.

Aloitimme rakentaa elementtejä niin, että kertopuusta teimme tukirakenteet ja päälle liimasimme vaneria. Tämän jälkeen osat järjesteltiin ja numeroitiin. Yläreunat sahasimme kauniin kaareviksi pistosahaa käyttäen. Oli myös tärkeää muistaa kitata kaikki mahdolliset vanerissa olevat oksankolot ja halkeamat tasaisiksi.

Vihdoin oli aika saada väriä pintaan! Pohjamaalasimme jokaisen levyn ensin vaaleansinisellä. Sen jälkeen aloimme hahmotella kuvioita levyjen pintoihin. Asiakkaamme valitsi kuvioehdotuksistamme Caritan suunnitteleman hienon taustan, jossa oli kolme naishahmoa vaaleansinistä taustaa vasten.
Teimme taustan kampakuvioinnit sinisestä tasoitteesta. Naishahmot maalasimme telalla kahdesta vaaleammasta sävystä. Kuvioiden reunojen siistiminen olikin jo vähän hankalampaa ja aikaavievää. Välillä tuntuikin ettei hommasta tule mitään. Loppujen lopuksi saimme kuitenkin aikaan eritäin hyvää jälkeä.Lisää päänvaivaa tuotti myös tasoitteen sekoittaminen, sillä se pääsi projektin aikana loppumaan moneen otteeseen. Lisäksi väristä piti jokaisella kerralla saada täysin saman sävyistä. No sehän ei tietenkään aivan täydellisesti onnistunut, mutta onneksi taustamme muoto ja kuvioinnit sallivat pienen pienet sävyerot.Kun kaikki palat olivat valmiina, lähdimme Vexve-areenalle pystyttämään seinää. Se sujui yhteistyöllä erittäin nopeasti ja ilman suurempia ongelmia. Ruuvasimme vielä seinän taakse tukipuita varmistamaan sen, ettei tämä kaunis rakennelmamme vain kaatuisi tanssijoiden niskaan kesken esityksen. Vaikka projekti tuntui ajoittain toivottomalta, olimme kuitenkin pystytyksen jälkeen erittäin iloisia sekä tyytyväisiä lopputulokseen. Seinämme sai kuulemma myös paljon kehuja yleisöltäkin. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti